Maisemia ja puheita

Kesän alkajaisiksi on nyt käyty risteilyllä Saimaan kanavalla ja tutustumassa Lappeenrannan hiekkalinnaan. Mukava katsella vesiltä kotikaupunkia ja kauniita saaristomaisemia. Mukava nähdä myös tuon hiekkaveistosalueen kehittyvän vuosi vuodelta, vaikka se voisi viihtyisämpikin olla. Jotain vehreyttä hiekan joukkoon, ja vähän kauniimpi aita ympärille?

Olen myös lukenut kirjaa Suuret puheet, jotka muuttivat maailmaa. Aihe kiinnostaa minua mm. siksi, että joudun aina välillä muutaman sanan jossain lausumaan. Kirja on kai amerikkalaisesta teoksesta valikoimalla ja lisäilemällä tehty. Mukana Churchillit, Kennedyt ja Kingit sekä muutamia muita. Sanan mahdin pimeää puolta edustaa mm. Hitler. Joka tapauksessa, aina tuollaisesta kirjasta joku ajatuksentynkä löytyy.

Katsoin myös Hayao Miyazakin animaatioelokuvan Liikkuva linna, ja pidin sitä melko vaikuttavana elämyksenä. Teemoina sota ja rakkaus, ympäristönä maailma, joka kovasti muistuttaa I maailmansotaa edeltävän ajan Eurooppaa, mutta mukana on myös myös paljon aineksia muista kulttuureista ja aikakausista. Kokonaisuudessa 1900-luvun alun teknologia yhdistyy hauskasti erilaisiin futuristisiin kehitelmiin, ja taikamaailman olennot tuovat keitokseen vielä oman säväyksensä.

Jotenkin tahtoo tämä bloginpitäminen sujua kankeasti näin kesällä. Yritän ryhdistäytyä.

Mainokset

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: